Volksuniversiteit Baarn Leren Ontmoeten Beleven

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: H21007

Straatfotografie

Straatfotografie
Cursuscode: H21007

Op reis, onderweg, op vakantie, je komt altijd op plekken waar je graag een foto wilt maken. Soms heb je de camera toevallig bij je en maak je die foto’s ook. Soms is het fotograferen op dit soort plekken ook een doel op zich. En er is geen boeiender plek dan de stad. De stad heeft markante gebouwen, leuke doorkijkjes, mensen, reclames, verlichting, maar ook cultuur en zelfs natuur. Voor de fotograaf een eldorado om al die indrukken mooi vast te leggen.

Maar juist, omdat het aanbod van onderwerpen zo breed is, is het fijn als je met jouw camera en jouw objectieven overal op in kunt spelen. Een mooie oude deurknop fotograferen (macro) is heel wat anders dan een hele kerk (architectuur), een pleintje (landschap), of een patat etend kind (portret). Speciaal voor de liefhebbers van straatfotografie hebben we een hele praktische cursus samengesteld.

Met veelzijdig beroepsfotograaf Bart Stornebrink ga je op stap en leer je in de praktijk hoe je uit bestaande omstandigheden met jouw eigen camera er het beste uit kunt halen. Onderwerpen als compositie, sfeer, belichting, standpunt en timing komen aan bod.

 

Praktijkles is 12 maart 2022 van 09.00 tot 13.00 uur.

 

De cursus is verdeeld over drie dagen. De eerste module is een avond met theorie, inspirerende voorbeelden en een opdracht. Het tweede deel is een volle praktijkochtend op stap in een stad naar keuze. De derde en afsluitende module is een avond waarin we de resultaten bespreken en een korte demonstratie geven over het nabewerken van de gemaakte foto’s.

 

Elk type camera kan deelnemen en je weet al wel hoe je camera werkt. Na deze cursus beheers je de camera nog beter, kijk je anders naar je omgeving en ben je geïnspireerd om vaker zelf op pad te gaan.

Dinsdag 8 maart 2022
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 90,00
Dhr. B. (Bart) Stornebrink
19:30 - 21:30
Locatie: Nutsgebouw (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
B. (Bart) Stornebrink
B. (Bart) Stornebrink
Bart Stornebrink (www.bartfotografie.eu) is een allround beroepsfotograaf en geeft al jaren fotografieworkshops en fotocursussen en begeleidt fotoreizen. Voor hem is fotograferen het vastleggen van je eigen emotie. De foto is pas geslaagd als je dat weet over te brengen. De techniek staat daaraan ten dienste maar is niet het uitgangspunt. Het is handig om te weten hoe het gereedschap werkt, maar bij het maken van een goede foto komt meer kijken. Bart toont u alle succesfactoren voor het maken van een pakkende foto.