Volksuniversiteit Baarn Leren Ontmoeten Beleven

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: H21005

Fotobewerking

Fotobewerking
Cursuscode: H21005

Cursus Fotobewerking in Adobe Lightroom en Photoshop

Deze cursus is bedoeld voor fotografen die in RAW (gaan) fotograferen en die willen leren hoe je een bestand goed bewerkt. Het is nog niet nodig dat u deze software al heeft aangeschaft bij aanvang van de cursus. We gaan een aantal cases behandelen en u krijgt een huiswerkopdracht mee om zelf thuis te gaan oefenen met de nabewerking. U neemt de tweede en derde avond uw eigen laptop mee met eventueel eigen bewerkingssoftware.

De cursus bestaat uit vier avonden:
Avond 1: De eerste avond krijgt u voorbeelden te zien van foto’s voor en na bewerking. Daarna volgt een demonstratie van een fotobewerking in Adobe Lightroom op de beamer. Die kan door de groep worden gevolgd op het scherm. Er tevens worden adviezen gegeven over te gebruiken software.

Avond 2: De tweede avond wordt besteed aan de bewerking van dezelfde foto’s vanuit Lightroom, maar nu in Photoshop. Ook nu weer een aantal cases op de beamer voor iedereen te volgen. U krijgt een huiswerkopdracht mee.

Avond 3: U gaat thuis een bewerking doen van drie beelden die u zelf heeft gemaakt. De resultaten worden deze avond besproken en van één van de beelden wordt een bewerking nagedaan om de verschillen aan te tonen.

Avond 4: Op de laatste avond gaan we van iedere deelnemer één ingezonden foto bewerken in Lightroom en Photoshop. Deelnemers werken op hun eigen laptop de bewerking zelfstandig uit.

Het is niet nodig om een ervaren pc gebruiker te zijn. U moet er uiteraard wel een hebben (laptop) en daarop software kunnen installeren. Als u al software heeft op een laptop, dan mag u die meenemen naar de cursusavonden. Er zal dan rekening gehouden worden met uw pakket. Aanbevolen wordt om via Adobe Creative Cloud, Adobe Lightroom en Adobe Photoshop in één abonnement aan te schaffen. Maar andere programma’s zoals ACDSee, FastStone Image Viewer, Paint en Affinity, etc., zijn natuurlijk ook geschikt.


Dinsdag 16 november 2021
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 110,00
Dhr. B. (Bart) Stornebrink
19:30 - 21:30
Locatie: Nutsgebouw (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
B. (Bart) Stornebrink
B. (Bart) Stornebrink
Bart Stornebrink (www.bartfotografie.eu) is een allround beroepsfotograaf en geeft al jaren fotografieworkshops en fotocursussen en begeleidt fotoreizen. Voor hem is fotograferen het vastleggen van je eigen emotie. De foto is pas geslaagd als je dat weet over te brengen. De techniek staat daaraan ten dienste maar is niet het uitgangspunt. Het is handig om te weten hoe het gereedschap werkt, maar bij het maken van een goede foto komt meer kijken. Bart toont u alle succesfactoren voor het maken van een pakkende foto.