Volksuniversiteit Baarn Leren Ontmoeten Beleven

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: H21008

Basisfotografie

Basisfotografie
Cursuscode: H21008

Fotografiecursus voor de beginnende fotograaf

Heeft u een digitale fotocamera gekocht, geleend of gekregen? Het zijn prachtige apparaten met veel mogelijkheden, maar vaak gebruikt u slechts een klein deel daarvan. In deze basiscursus neemt de docent u mee in de wereld van sluitertijden, diafragma’s en ISO-waarden. U leert veel over de techniek, maar ook over belangrijke begrippen zoals compositie, belichtingscorrectie en scherpte /diepte.

U krijgt in vier theorieavonden, naast de algemene theorie over de fotografie, ook inzicht in welke functie op welke plek in uw camera zit. Dit jaar hebben we voor het eerst een praktijk dag ingelast. Op de praktijk dag (vier uur op locatie) gaan we die technieken ook daadwerkelijk in de praktijk brengen. Het voordeel daarvan is dat de docent u begeleidt en u snel leert wat wel werkt en wat niet.
Het thema wordt bepaald aan de hand van de weersomstandigheden, het seizoen en de voorkeur van de cursisten.

Op de vijfde en laatste theorieavond gaan we de gemaakte foto’s bespreken en laten we u zien hoe een foto nog mooier wordt als je die bewerkt.

Meebrengen: uw camera (compact, bridge, systeem, spiegelreflex) en eventuele beschikbare objectieven.

Praktijkles voor de basiscursus H21001 is zaterdag 30 oktober 2021 van 09.00 tot 13.00 uur.

Praktijkles voor de basiscursus H21008 is zaterdag 16 april 2022 van 09.00 tot 13.00 uur.

Donderdag 24 maart 2022
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 170,00
Dhr. B. (Bart) Stornebrink
19:30 - 21:30
Locatie: Nutsgebouw (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
B. (Bart) Stornebrink
B. (Bart) Stornebrink
Bart Stornebrink (www.bartfotografie.eu) is een allround beroepsfotograaf en geeft al jaren fotografieworkshops en fotocursussen en begeleidt fotoreizen. Voor hem is fotograferen het vastleggen van je eigen emotie. De foto is pas geslaagd als je dat weet over te brengen. De techniek staat daaraan ten dienste maar is niet het uitgangspunt. Het is handig om te weten hoe het gereedschap werkt, maar bij het maken van een goede foto komt meer kijken. Bart toont u alle succesfactoren voor het maken van een pakkende foto.