Volksuniversiteit Baarn Leren Ontmoeten Beleven

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: T21007

Grieks voor beginners

Grieks voor beginners
Cursuscode: T21007

Deze cursus is bestemd voor beginners en er wordt niveau A1 van het Europees Referentiekader afgerond.

Allereerst leren we het Griekse alfabet en we oefenen met het schrijven en het uitspreken van de letters. Er wordt uitleg van de grammatica gegeven. Wat betreft de grammatica: we behandelen onder meer de lidwoorden, de tegenwoordige tijd van de werkwoorden, de telwoorden, de vierde naamval etc. We beginnen  met het opbouwen van een basis woordenschat en leren eenvoudige basiszinnen te maken. We behandelen onderwerpen uit het dagelijkse leven.

Het accent ligt op het belang van praten: er wordt veel aandacht aan de uitspraak en binnenkort ben je in staat om een goede zin te vertellen in het Grieks.

De cursus richt zich op vier taalvaardigheden: lezen, schrijven, luisteren en spreken.

Na afloop van de lessen ben je in staat om gesprekjes in het Grieks te voeren.

Woensdag 6 oktober 2021
20 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 260,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. E. (Effi) Koutsioumpa
Boeken: Grieks voor beginners, Grieks voor beginners - werkboek (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 22:00
Locatie: De Speeldoos (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
E. (Effi) Koutsioumpa
E. (Effi) Koutsioumpa
Ik zou mij graag aan u willen voorstellen: Ik ben geboren en getogen in Athene, in Griekenland. Grieks is mijn moedertaal en Frans ook. Mijn interesse voor Frans en Nieuwgrieks begon al op de basisschool: ‘’L’école des Ursulines’’ in Athene, Griekenland. Daarna heb ik ‘’Franse taal en letterkunde’’ gestudeerd in Parijs in Frankrijk, op de Universiteit van de Sorbonne en ben gediplomeerd docent Frans. Verder heb ik gewerkt op een middelbare privéschool en heb in Griekenland lesgegeven in zowel Frans als Nieuwgrieks aan cursisten met verschillende achtergronden, kinderen en volwassenen. Sinds 2012 geef ik in Nederland lessen Frans en Nieuwgrieks. Daarnaast geef ik sinds 2017 met veel plezier les op de Volksuniversiteiten in Utrecht, Nieuwegein en Baarn en heb ik mijn eigen onderneming. In mijn lessen komt spreekvaardigheid ruimschoots aan bod, in een ongedwongen sfeer. Plezier hebben in het leren staat voorop. Alors bienvenue en καλώς ήρθατε (kalos irthate = welkom)!