Cursuscode: N19001

Wees mediawijs: het nepnieuws ontmaskerd!

Cursuscode: N19001

Onderscheid maken tussen feiten en nepnieuws lukt niet altijd. Speciaal in de huidige tijd wanneer twijfel wordt gezaaid en feiten worden omgedraaid. Om de ontstane onzekerheden weg te nemen en je niet overspoeld te voelen in het oerwoud van (des)informatie, kan je met deze cursus een goede antenne ontwikkelen en zelf ontdekken wat in de media wel klopt en wat niet.

Tijdens drie interactieve ontmoetingen oefen je nepnieuws zelf te herkennen, leer je hoe desinformatie werkt, de redenen waarom misinformatie, of journalistieke fouten, ontstaan, en wat voor middelen er zijn om het tegenaan te gaan.

Woensdag 2 oktober 2019
3 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E.N. (Elena) Bogdan
Cursus geannuleerd >
E.N. (Elena) Bogdan
Elena Bogdan (38), is in Rusland geboren en is docent Russische taal, journaliste, co-auteur van het studieboek ‘Nepnieuws’ (2018), schrijft voor het Russische vakblad ‘Journalist’ over de ontwikkelingen in kwalitatieve media, doet onderzoek naar misinformatie. PhD journalistiek, MSc communicatie.