Volksuniversiteit Baarn Leren Ontmoeten Beleven

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: N21003

Energietransitie inclusief kernenergie

Energietransitie inclusief kernenergie
Cursuscode: N21003

Energietransitie. Een nieuw woord dat je veel hoort. De overgang van oude fossiele energiebronnen naar nieuwe manieren om energie op te wekken. De traditionele brandstoffen die worden opgewekt uit de aarde raken op en zijn vervuilend. Althans, dat wordt beweerd.

In deze lezing gaat Baarnaar en fysicus Gerard de Vrey in op deze materie en wordt een aantal zaken, zoals waarom, hoe en wat zijn de consequenties voor de burger en wordt de positie van Nederland belicht.
Ook komen de verschillende mogelijkheden en de voor- en nadelen daarvan aan de orde met daarbij de gevolgen voor de voorziene toekomst technisch, economisch en maatschappelijk inclusief voorbeelden.

Maandag 13 december 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 18,50
Dhr. drs. G.A. (Gerard) de Vrey
20:00 - 22:00
Locatie: De Speeldoos (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. G.A. (Gerard) de Vrey
drs. G.A. (Gerard) de Vrey
Geboren in Rotterdam 1940. HBS-b gevolgd door studie Natuurkunde aan de Universiteit van Utrecht. Daarna werkzaam als teamleider Ruimtevaart bij Fokker. Bouw satellieten ANS en IRAS. Dan bij ESTEC ontwerp en bouw MAROTS satelliet. Vervolgens Min. van Milieu, Kernfysische Dienst, toezicht veiligheid kernenergie. Nederlands gedelegeerde bij Europese Hulpprog’s update Oost-Europese kernenergieprogramma’s na de “Wende”. 12 jr. lid landelijke politieke Energie- en Mieucommissie