Cursuscode: N19002

De bizarre wereld van de natuurkunde

Cursuscode: N19002

In een tweetal lezingen wordt de huidige stand van de natuurkunde belicht. Hoe werkt de wereld nu eigenlijk? Welke grote vragen hebben we nog?

Lezing 1 – De wereld van het kleine

Hoe is alle materie opgebouwd? Elementaire deeltjes, de drie krachten, quarks.

Lezing 2 – De wereld van het grote

Hoe werken dingen op grote schaal? Het heelal, zwaartekracht, relativiteitstheorie, evolutie van sterren. Welke problemen hebben we nu nog? Welke ideeën/theorieën zijn er om ze op te lossen?

Donderdag 17 oktober 2019
2 lezingen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. B. (Bart) Bozon
Inschrijving nog open >
B. (Bart) Bozon
Al van jongs af aan is Bart bezig met natuurkunde, proefjes doen en vooral heel veel vragen stellen. Tijdens zijn studie natuurkunde aan de TU-Delft heeft hij die fascinatie nog meer kunnen uitbouwen. Geïnspireerd door de vragen van zijn dochter Roos heeft hij “het boek van het alles” geschreven. Het boek behandelt alle huidige natuurkunde op een begrijpelijke manier. Bart Bozon is sinds 2011 docent elektrotechniek op de Hogeschool Utrecht en geeft daar onder ander de cursus “Advanced Physics”. Hij heeft op youtube een uitgebreid kanaal waar hij uiteenlopende technische onderwerpen behandelt.