Volksuniversiteit Baarn Leren Ontmoeten Beleven

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: A21002

Vrouwen in de kunst

Vrouwen in de kunst
Cursuscode: A21002

Noem eens tien namen van grote meesters uit de kunst op. Grote kans dat je nu tien namen van mannelijke kunstenaars te binnen schieten en je meteen denkt aan Rembrandt, Van Gogh, Michelangelo en Picasso.

Stel nu dat je de vraag krijgt tien vrouwelijke kunstenaars op te noemen. Dat is waarschijnlijk veel lastiger. Na het volgen van de cursus Vrouwen in de kunst, heb je in elk geval meteen 12 namen van vrouwelijke kunstenaars paraat. In deze zesdelige cursus, zullen per les twee vrouwen centraal staan en leer je over de moeilijkheden en vooroordelen waar de vrouwelijke kunstenaars tegenaan liepen. Dit weerhield hen er echter niet van een carrière op te bouwen. De volgende kunstenaars staan centraal in de cursus:

1. Artemisia Gentileschi en Judith Leyster

2. Berthe Morisot en Camille Claudel

3. Dora Maar en Tamara de Lempicka

4. Georgia O’Keeffe en Frida Kahlo

5. Niki de St. Phalle en Louise Bourgeois

6. Tracey Emin en Gunnel Wåhlstrand

Donderdag 28 oktober 2021
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 120,00
Mw. D.P.T. (Diana) Kostman
20:00 - 22:00
Locatie: De Speeldoos (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
D.P.T. (Diana) Kostman
D.P.T. (Diana) Kostman
Diana Kostman is afgestudeerd in de Kunstgeschiedenis van de nieuwste tijd en in de Televisie, cultuur en mediastudies. Ze heeft een eigen bedrijf Artemis Omnibus, gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen en lezingen. Diana heeft al bijna 15 jaar ervaring met het geven van cursussen en lezingen en dat doet zij met veel vakkundigheid en enthousiasme.