Cursuscode: A19004

Een wandeling door Weimar en Thüringen

Cursuscode: A19004

De geschiedenis van Weimar heeft verschillende hoogtepunten gekend: o.a. de tijd dat Luther, Bach en Lucas Cranach er woonden, maar het hoogtepunt wordt wel aangeduid als de "Weimarer Klasik", met fascinerende persoonlijkheden als Wieland, Goethe, Schiller en Herder. De staat Thüringen kent nog meer boeiende steden, die een bezoek meer dan waard zijn, bijvoorbeeld de geboorteplaats van J.S. Bach Eisenach met het slot de Wartburg, waar Luther het Nieuwe Testament vertaalde. Deze lezing is een prima introductie voor degenen die een korte stedentrip naar Weimar willen maken of een langer verblijf plannen in Weimar en Thüringen.

Maandag 4 november 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Dhr. W. (Wim) Dooge
Inschrijving nog open >
W. (Wim) Dooge
Wim Dooge is econoom en filosoof; hij is werkzaam geweest in de profit en non-profit sector en heeft een grote passie voor reizen, kunst en cultuur.