Per categorie:  Per soort:
Vacatures

De organisatie van onze cursussen is in handen van een team van zo'n 20 vrijwilligers.Naast de bestuursleden zijn er de leden van de programmacommissie en de leden van de pr-commissie. De programmacommissie bedenkt de cursussen, workshops en lezingen, zoekt de docenten erbij en onderhoudt de contacten met de docenten. De pr-commissie zorgt er op verschillende manieren voor dat de bewoners van Baarn en omgeving weet hebben van het cursusaanbod en van de VU Baarn.
De vrijwilligersgroep van Volksuniversiteit Baarn bestaat uit sympathieke, enthousiaste mensen, die ook bereid zijn te helpen met bijvoorbeeld het openen van een cursus of het bemannen van een informatiestand.

De Volksuniversiteit Baarn zoekt Voorzitter en Leden voor de Programmacommissie

Ter versterking van ons team zoeken wij enthousiaste vrijwilligers met goede ideeën, die in een hecht team jaarlijks voor circa 800 cursisten zo’n 90 betaalbare cursussen, lezingen en workshops op de meest uiteenlopende gebieden organiseren.

De programmacommissie is het brein achter het gevarieerde programma, zoekt goede docenten, onderhoudt de contacten met hen en levert basismateriaal over het programma aan de PR-commissie.

De voorzitter geeft leiding aan de commissie, zit de vergaderingen voor en is lid van het bestuur van de volksuniversiteit.

Ieder lid van de programmacommissie is, alleen of samen met een collega, verantwoordelijk voor één of meerdere cursuscategorieën. We hebben onder andere de categorieën ‘Kunst, Cultuur & Filosofie’, ‘Natuurwetenschappen & Maatschappij’ (nieuw), ‘Koken & proeven’ en ‘Talen & Literatuur’.

Wij zoeken enthousiaste collega’s die:
• nieuwsgierig, inventief en creatief zijn
• een relevant netwerk hebben
• goede sociale en communicatieve vaardigheden hebben
• kunnen organiseren en samenwerken

Lid zijn van de programmacommissie kost circa vier uur per week. Aan het begin van het seizoen (september/oktober) kan dit oplopen tot acht uur per week, in de zomer is het vrijwel nihil. Het voorzitterschap vraagt hier bovenop tenminste nog een dagdeel.

Vrijwilliger zijn bij de Volksuniversiteit Baarn is waardevol, voor de samenleving en voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en het geeft bovendien ook plezier en voldoening. Daarnaast mag je als vrijwilliger gratis deelnemen (mits plaats beschikbaar) aan onze lezingen en workshops.

Wil je meer weten, neem dan contact op via volksuniversiteitbaarn@planet.nl of bel met de voorzitter van de volksuniversiteit Hans Smit 06 – 53514234.

Enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie met cv naar volksuniversiteitbaarn@planet.nl.

Voor meer informatie over de Volksuniversiteit en haar programma kijk op www.volksuniversiteitbaarn.nl
line

line

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: