Per categorie:  Per soort:

Cursussen, workshops, lezingen, excursies

Het aanbod van de Volksuniversiteit bestaat uit cursussen, lezingen, workshops en excursies.

Cursussen
De duur van de cursussen varieert nogal. Bij ‘Taal en Communicatie’ en bij ‘Creatief’ zijn er cursussen van 20 bijeenkomsten, maar ook kortere cursussen en zelfs eenmalige workshops. Dus als uw tijd beperkt is kunt u toch een keuze maken uit het aanbod binnen deze categorieën. Bij de vijf andere categorieën is de cursusduur korter; variërend van 10 tot 2 bijeenkomsten.

Workshops
Het woord zegt het al; tijdens de workshops bent u zelf actief bezig met bijvoorbeeld het schrijven van gedichten, het maken van sieraden, het werken met een tablet, het bereiden van iets lekkers en nog veel meer.

Lezingen
Er zijn vast onderwerpen waarover u graag meer zou willen weten. Het is heel inspirerend om tijdens een lezingenavond informatie te krijgen van een deskundige over bijvoorbeeld historische figuren en gebeurtenissen, bijzondere steden, kunstenaars, etc. en natuurlijk is er voldoende gelegenheid om uw vragen te stellen.

Excursies
Onder deskundige leiding wandelen in de natuur om nazomerfruit of tamme kastanjes te verzamelen en daar iets lekkers van te maken, of een wandeling door Amsterdam, waarbij u gewezen wordt op aspecten die u voordien nog nooit waren opgevallen; heerlijk.

line
line

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: