Per categorie:  Per soort:
Symboliek in de kunst


Schilderijen uit de zeventiende eeuw zijn vaak gemaakt vanuit de gedachte 'Ter lering en vermaak.' De kunstwerken moesten niet alleen aantrekkelijk zijn om naar te kijken maar ook levenslessen bevatten. Deze lessen werden verteld door gebruik te maken van symboliek. Ziet u op een schilderij een bellenblazend kind dan is de kans groot dat u niet kijkt naar een kinderspel, maar naar de kwetsbaarheid van het leven. Staan er op een kunstwerk oesters op het menu dan ligt de verleiding op de loer, zeker wanneer de vrouw des huizes haar muiltjes heeft uitgetrokken. Tijdens deze cursus wordt u meegenomen op een ontdekkingstocht langs de (verborgen) symboliek uit de schilderkunst en zult u de schilderijen uit de zeventiende eeuw met een vernieuwde blik bekijken.

Diana Kostman is afgestudeerd in de Kunstgeschiedenis van de nieuwste tijd en in de Televisie, cultuur en mediastudies. Ze heeft een eigen bedrijf Artemis Omnibus, gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen en lezingen. Diana heeft meer dan 10 jaar ervaring met het geven van cursussen en lezingen en dat doet zij met veel vakkundigheid en enthousiasme.

Studiemateriaal: Bij de cursus verschijnt een digitale syllabus die u bij aanvang van de cursus per e-mail krijgt toegestuurd.

tijd: donderdag 20:00-22:00 uur
periode:24 januari t/m 14 februari 2019 - 4 lessen
plaats:Theater de Speeldoos Baarn Rembrandtlaan 35 BAARN
docent: D.P.T. (Diana) Kostman
prijs: € 75,00
code: A18008  
Toevoegen aan mijn inschrijfformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: