Per categorie:  Per soort:
Opeten eigen woning en levenstestament (VOL)


Wanneer iemand in een verpleeghuis verblijft dan worden de kosten van verzorging deels vergoed door de overheid. Je moet echter ook een 'eigen bijdrage' betalen voor de verzorging, afhankelijk van inkomen en vermogen.
De overheid heeft ingewikkelde regels opgesteld om te bepalen hoeveel u aan 'eigen bijdrage' moet betalen. Velen vrezen dat hun spaargeld of waarde van een eigen huis bij de overheid terechtkomt in plaats van bij de kinderen of andere erfgenamen.
Notaris Jeroen Ligthart van de Baarnse notarissen vertelt u deze avond over deze regeling en wat u eventueel kunt doen om geen eigen bijdrage te hoeven voldoen.
Ook gaat de notaris in op het levenstestament. Dit is een document, waarin u een antwoord vastlegt op vragen die bij uw leven al spelen, zoals het beheer van uw vermogen, wanneer u dat zelf niet meer kunt. Wie komt er dan op voor uw belangen?
Het eerste gedeelte van de lezing zal bestaan uit een toelichting op deze punten, in het tweede deel kunt u uw vragen stellen die u voor de notaris hebt.

tijd: dinsdag 19:30-21:00 uur
startdatum:6 november 2018
plaats:Theater de Speeldoos Baarn Rembrandtlaan 35 BAARN
docent: MR. J.F.G. Ligthart
prijs: € 17,50
code: P18003

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: