Per categorie:  Per soort:
Kerstworkshop Schilderen op porselein


Tijdens deze workshop maakt u een prachtig door u zelf beschilderd porseleinen werkstuk: een bord, schaal, etagère, schenkkan, theepot, of een ander voorwerp dat u zelf meeneemt.
Porseleinschilderen is een eeuwenoud ambacht en in Lotens' Atelier wordt nog steeds met deze technieken en verf gewerkt. Na het beschilderen wordt het porselein op 800 graden gebrand in een keramiekoven. Daardoor is het werk ook nog eens zeer afwas(machine)-bestendig.
Het leuke van deze techniek is dat iedereen het kan. U hoeft niet te kunnen tekenen ­- het ontwerp van uw keuze trekt u met behulp van carbonpapier op het werkstuk over. Vervolgens schildert u met porseleinverf de afbeelding op het werkstuk. (er zijn voorbeelden aanwezig).

In het sfeervolle atelier van Patricia Lotens wordt u de hele dag verwend met koffie/thee, taart en lekkers, 's-Middags is er een heerlijke lunch, en daarna is er voldoende tijd om verder te schilderen onder het genot van een lekker kopje thee. Het is echt een dagje uit, misschien samen met een vriendin.

Het werkmateriaal bestaat uit: een bord, verf, gebruik van diverse materialen en het branden.

Materiaalkosten: € 7,50, contant te voldoen bij de docent.

tijd: zaterdag 10:00-15:00 uur
startdatum:15 december 2018
plaats:Lotens' Atelier Prins Bernhardlaan 11 BAARN
docent: P. (Patricia) Lotens
prijs: € 42,00
code: C18012

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: