Per categorie:  Per soort:
Basisschilderen - voorjaar


In deze cursus maakt u kennis met diverse schildertechnieken. We zullen onder andere aandacht besteden aan het schetsen, het mengen van de verf en het gebruik van kleur. In uiteenlopende korte opdrachten gaat u aan de slag met acrylverf en zult u verbaasd staan van de diversiteit bij het schilderen met acrylverf.
We beginnen met een aantal lessen zwart/wit, daarna gaat u met kleur werken. De schildercursus is bedoeld voor beginners en voor mensen die hun schildervaardigheden willen opfrissen.

Eerste les meenemen:
Potlood, gum, puntenslijper, tube (klein) acrylverf zwart en wit, 2 platte kwasten nr. 6 en 10, plastic party bordjes als palet, een waterpot, een keukenrol, acrylpapier block formaat ong. 40 × 50 cm en 10 velletjes A4-papier voor aantekeningen en schetsjes.

Informatie over de docent:
Nadine Rol, is docent creatieve vakken. Zij vertelt:
“Door kunst wordt het stof van het alledaagse leven van onze ziel gewist.” Prachtige woorden van de kunstenaar Pablo Picasso. Zelf zou ik niet beter kunnen omschrijven wat kunst voor mij betekent. Van kinds af aan heb ik veel getekend en geschilderd en ben ik ook met ruimtelijk werk bezig geweest, gevolgd door een studie aan de Kunstacademie te Utrecht (richting lerarenopleiding eerste graad tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis). Na mijn afstuderen heb ik op diverse plekken in Nederland teken- en schilderlessen gegeven aan jong en oud. Sinds zeven jaar woon ik samen met mijn man en twee katten in Baarn.
Het lesgeven combineer ik tegenwoordig met opdrachten, illustratiewerk en andere creatieve uitspattingen. Creatief bezig zijn doet mij even de hectische wereld om me heen vergeten. U bent van harte welkom om wat stof te laten opwaaien en de stress van alledag van u af te laten glijden.

tijd: maandag 19:30-21:30 uur
periode:14 januari t/m 25 maart 2019 - 10 lessen
plaats:Nog niet bekend
docent: N. (Nadine) Rol
prijs: € 155,00
code: C18023

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail:    

Bij deze cursus hoort een materiaallijst.
U kunt de materiaallijst hier downloaden.