Per categorie:  Per soort:
Zwart-wit fotografie


In de analoge tijd was zwart-wit fotografie een kwestie van het juiste rolletje in je camera stoppen. Tegenwoordig kunnen we onze digitale bestanden gewoon omzetten naar zwart-wit. Zwart-wit fotografie wordt vaak gezien als kunstzinnig. Kleuren verstoren het beeld niet, contrasten werken nu ineens in je voordeel en over- en onderbelichting is niet een mislukking, maar een gereedschap om tot aansprekende foto's te komen. U leert al in zwart wit te fotograferen. Maar dan ben je er nog niet; een camera kan ook niet alles wat u zou willen en dus zal er achteraf aan de foto's gesleuteld gaan worden. Ook dat leert u in deze cursus.
We behandelen de eerste avond de theorie achter deze creatieve vorm van fotografie en laten voorbeelden zien. De praktijk dag zal bestaan uit een fotosessie in het centrum van Amersfoort. Stadsfotografie leent zich uitstekend voor zwart-wit fotografie. We gaan gebouwen, straatjes, details, mensen, etc., fotograferen. De tweede cursusavond zal worden besteed aan het bespreken van het gemaakte werk tijdens de praktijkdag. En er is een deel ingeruimd voor een demonstratie voor het bewerken van de foto's. Voor dat doel gebruiken we Adobe Photoshop Lightroom.

Bart Stornebrink is een allround beroepsfotograaf en geeft al jaren fotografieworkshops en fotocursussen en begeleidt fotoreizen. Hij is oprichter van www.kidzklix.nl en www.photounited.nl . Voor hem is fotograferen het vastleggen van je eigen emotie. De foto is pas geslaagd als je dat weet over te brengen. De techniek staat daaraan ten dienste maar is niet het uitgangspunt. Het is handig om te weten hoe het gereedschap werkt, maar bij het maken van een goede foto komt meer kijken. Bart toont u alle succesfactoren voor een pakkende foto.

Praktijkochtend is 8 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur.

tijd: donderdag 19:30-21:30 uur
periode:29 november t/m 13 december 2018 - 3 lessen
plaats:Theater de Speeldoos Baarn Rembrandtlaan 35 BAARN
docent: B. (Bart) Stornebrink
prijs: € 80,00
code: H18003  
Toevoegen aan mijn inschrijfformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: