Per categorie:







  Per soort:








Fermenteren: Hip en verrot lekker zuurkool maken


Appelcider, brood, kaas, chocolade! U beseft het misschien niet, maar veel van ons dagelijks eten is gefermenteerd. Elsje gaat u vertellen over het fermentatieproces. Fermenteren van voeding gebeurt al eeuwen. Niet alleen om het voedsel langer te bewaren, maar ook voor de lekkere smaak. Schrijfster Elsje Bruijnesteijn gaat met u samen op een eenvoudige manier zuurkool maken van witte kool, kruiden en specerijen.
Na afloop proeven we van een aangeklede zuurkoolsalade en neemt iedereen een potje zelfgemaakte zuurkool mee naar huis.

Elsje Bruijnesteijn is auteur van Liever Lokaal', het Gouden kookboek van 2015 en van de Wilde Kalender, een boekje over lokaal (wild) seizoen eten. Zij organiseert Wildplukwandelingen, Moestuinrondleidingen en Inmaakdemonstraties bij kasteel Groeneveld en andere mooie locaties.
www. elsjebruijnesteijn.nl

Kosten van ingredinten 7,50 rechtstreeks te voldoen bij de docent.

Meenemen: een brandschoon uitgekookt glazen potje (400ml.) met schroefdeksel.

tijd: vrijdag 14:00-16:00 uur
startdatum:12 oktober 2018
plaats:De Kokkerie Anna Paulownalaan 5A BAARN
docent: E. (Elsje) Bruijnesteijn
prijs: € 28,00
code: K18001  
Toevoegen aan mijn inschrijfformulier
  



Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: