Per categorie:  Per soort:

Cursus Porseleinschilderen en mozaken voor in dienblad


In drie lessen schildert u op tegels een door uzelf uitgekozen voorstelling. In de laatste les lijmt u de tegels in het dienblad en legt u de rand in met mozaek. Een dienblad om trots op te zijn!

Het leuke van deze techniek is dat iedereen het kan. U hoeft niet te kunnen tekenen - het ontwerp van uw keuze trekt u met behulp van carbonpapier op het werkstuk over. Vervolgens contourt u dan met porseleinverf en kroontjespen de lijnen tijdens de eerste les.

De tweede les schildert u met porseleinverf. Dit is een eeuwenoud ambacht en in Lotens' Atelier wordt nog steeds met deze technieken en verf gewerkt. Ook schildert u de tegels op kleur voor het mozaeken. Na het beschilderen wordt het porselein op 800 graden Celsius gebakken in een keramiekoven, waardoor het werkstuk ook nog eens zeer afwas(machine)-bestendig wordt.

Tijdens de laatste les plakken we de zelfgeschilderde tegels op het dienblad, en langs de rand komen de op kleur beschilderde tegels, die we zelf eerst in kleine mozaek-stukjes breken. Daarna voegen we de tegels, en gaan we met een prachtig zelfgemaakt werkstuk naar huis.

In het sfeervolle atelier van Patricia Lotens wordt u verwend met koffie/thee en lekkers.

Het lesgeld is inclusief verf, ovenkosten en gereedschap, maar exclusief een dienblad ( 7,50, of zelf meebrengen), en voor de tegels 2,50, contant te voldoen bij de docent.


tijd: dinsdag 19:30-21:30 uur
periode:6 maart t/m 20 maart 2018 - 3 lessen
plaats:Lotens' Atelier Prins Bernhardlaan 11 BAARN
docent: P. (Patricia) Lotens
prijs: € 59,00
code: C17037  
Toevoegen aan mijn inschrijfformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: