Per categorie:  Per soort:

Cursus Duits, Beginnerscursus/Opfriscursus (A1/A2)


„Wer eine Fremdsprache lernt, zieht den Hut vor einer anderen Nation.”
Martin Kessel (1901-1990), deutsche Schriftsteller
Deze cursus (die ook geschikt is voor mensen met een Engelse taalachtergrond) biedt de mogelijkheid om taal, cultuur en levenswijze van onze oosterburen te leren kennen. Hij is bedoeld voor mensen die weinig kennis van de Duitse taal hebben of mensen die hun verroeste kennis van Duits weer eens willen opfrissen. Het accent ligt op het oefenen van de spreek- en luistervaardigheden, maar ook aan schrijfvaardigheid en grammatica wordt aandacht besteed. Na een aantal lessen kunt u al eenvoudige gesprekken in het Duits met uw medecursisten over dagelijkse onderwerpen voeren. Om de cursus goed te kunnen volgen wordt van u naast regelmatige deelname ook een zelfstandige voorbereiding en uitwerking van de lesstof thuis verwacht. Aan het einde van de cursus hebt u niveau A2 van het Europees referentiekader bereikt.

Lesmateriaal: SPEKTRUM DEUTSCH A1+, Anne Buscha und Szilvia Szita (Schubert Verlag, Leipzig, ISBN 978-3-941323-29-) te bestellen bij Intertaal BV (www.intertaal.nl ) of bij de boekhandel. Prijs €24.

Over de docent: Sabine von Behr-Kern werd geboren in Metzingen, een wijnplaatsje in de deelstaat Baden-Württemberg. Zij is aan de Universiteit van Tübingen afgestudeerd in Engelse en Franse literatuur- en taalwetenschappen. Zij volgde een opleiding tot docente talen en woonde op verschillende plekken van onze planeet. Zij is woonachtig in Nederland sinds oktober 2003 en sindsdien een enthousiaste docente van haar mooie moedertaal. Naast talen, literatuur, kunst, literatuur, reizen vindt zij het leuk om met familie en vrienden en kennissen te praten, te koken, te eten.

tijd: woensdag 20:30-22:00 uur
periode:27 september t/m 20 december 2017 - 12 lessen
plaats:Theater de Speeldoos Baarn Rembrandtlaan 35 BAARN
docent: S.M.R. (Sabine) von Behr
prijs: € 162,00
code: T17003

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: