Cursuscode: C20009

Sint-bord schilderen en speculaas bakken

Cursuscode: C20009

Wanneer de Sint weer in ons land is breekt er weer een gezellige tijd aan met pepernoten, speculaas en ….

Wil jij op het heerlijke avondje van dit jaar voor de dag komen met je zelf beschilderde Sinterklaasbord vol met zelf gebakken speculaasjes? Kom dan naar Lotens’ Atelier op zaterdag 14 november 2020 van 10.00 tot 13.00 uur.

Tijdens de workshop ga je de keuken in om speculaasjes te leren bakken. Dit alles op de ambachtelijke manier uit de al oude speculaasplanken. De receptuur krijgt u mee en ook de zelfgebakken koekjes. De speculaasjes gaan de oven in en dan wordt het afwachten hoe ze eruit komen.

En dan als de koekjes in de oven staan gaan we naar het gezellige atelier in de tuin, om een serveerbord voor de speculaasjes te beschilderen met een leuke Sintvoorstelling. Uiteraard mag iets anders ook! En echt iedereen kan het, met carbonpapier de hulplijnen overtrekken en daarna schilderen met professionele porseleinverf. Vaatwasmachinebestendig zodat je er echt jarenlang plezier aan beleefd.

Zaterdag 14 november 2020
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 30,00 plus € 5,50 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. P. (Patricia) Lotens
Locatie: Lotens' Atelier (klik hier voor de adresgegevens)
P. (Patricia) Lotens
Patricia heeft tekenen en schilderen geleerd aan de Kleine Academie en Wackers Academie beiden te Amsterdam. Na jarenlang geschilderd te hebben een kleine overstap gemaakt naar het porseleinschilderen. Door de keramiekoven waarin het schilderwerk op porselein gebrand wordt de klei ontdekt. In Gouda de Nederlandse Keramiekopleiding opgeleid tot keramist. Het is haar passie om kennis over te dragen en de kunstzinnige talenten bij de cursisten naar boven te halen. Patricia werkt al vele jaren met veel plezier bij de VU in Baarn en is verbonden als docent aan de Kleiacademie in Amsterdam.